WELKE SCHOONHEIDSSPECIALISTE PAST BIJ MIJ?

Basis

Je bent schoonheidsspecialiste als je niveau 3 hebt afgerond op een Mbo opleiding. Echter zit er tussen deze opleiding al veel kwaliteitsverschil. Je kan je voorstellen dat een schoonheidsspecialiste die veel stages heeft gelopen en naar school geweest is, veel bekwamer is dan iemand die een LOI cursus schoonheidsverzorging achter de computer gevolgd heeft.

Opleiding

Allround schoonheidsspecialiste is de vervolgopleiding van het Mbo niveau 3 diploma. Binnen deze opleiding specialiseert de reeds gediplomeerde schoonheidsspecialiste zich in specifieke onderwerpen. Onderwerpen zoals acne, camouflage, shiatsumassage, huidverbeteringsmassage en additionele behandelingen. Deze opleiding duurt een jaar en wordt op Mbo niveau 4 afgesloten. Veel schoonheidsspecialistes kiezen ervoor om na het Mbo niveau 3 diploma nog losse specialisaties te halen omdat dit qua opleidingstijd korter is.

Bij ons

Zo heeft Lizzy bijvoorbeeld haar acne- en camouflagediploma behaald. Zij is geen allround schoonheidsspecialiste, maar heeft er dus wel deelkwalificaties van. Esmee is Allround schoonheidsspecialiste niveau 4. Zij heeft dan ook alle specialisaties behaald. Een schoonheidsspecialiste niveau 4 kan ervoor kiezen om door te studeren op het Hbo als huidtherapeute. Roosmarijn is bij ons huidtherapeute.

Wanneer je als schoonheidsspecialist in de branche gaat werken, leer je ook werken met de merken waar jouw bedrijf mee werkt. Binnen deze verschillende merken kunnen schoonheidsspecialistes gewoon schoonheidsspecialistes blijven, of echte huidspecialistes worden. Sommige merken leiden qua niveau erg hoog op. Soms kan de kennis van een schoonheidsspecialiste zelfs gelijkwaardig zijn aan die van een huidtherapeute.

hannah huidcoach

Omdat de schoonheidsspecialist die veel kennis heeft, liever niet de indruk wekt dat ze alleen maar nagels lakt of make-up aanbrengt, zijn er verschillende termen in het leven geroepen. Zo noemen sommige schoonheidsspecialistes zichzelf een huidspecialiste om een serieuzere ondertoon te geven aan het woord schoonheidsspecialiste. Binnen ons merk hannah worden wij een “hannah huidcoach” genoemd.

Nou horen we je denken, “wat past er nu dan bij mij?”. Welnu. Als je opzoek bent naar een plek om lekker te liggen en verzorgd te worden kan je naar de normale schoonheidsspecialist. Als je op zoek bent naar een plek waar je lekker kan liggen maar waar je ook het gevoel hebt dat er daadwerkelijk iets met de huid gebeurt, dan adviseren wij je naar een huidcoach, huidexpert, huidspecialiste, etcetera te gaan.

Anbos

Wanneer je last hebt van huidproblematiek kan je prima starten bij een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste. Over het algemeen kan je een ‘goede’ schoonheidsspecialiste prima vinden op de salonzoeker van de Anbos. De Anbos is onze brancheorganisatie.

Wanneer een goede schoonheidsspecialiste zal merken dat zij jou niet kan verder helpen, zal zij je doorsturen naar een huidtherapeute of dermatoloog. Bij grote en extreme huidproblematiek adviseren wij je sowieso een afspraak te maken bij de huidtherapeute of de dermatoloog.

Welke schoonheidsspecialiste past bij mij?