ACNE

Hè bah vervelend

Pukkeltjes en puistjes steken vaak de kop op wanneer we in de puberteit komen. Ondanks dat het bij deze levensfase hoort, ervaart iemand het vaak als heel vervelend. De mate waarin de acne aanwezig is, is per persoon verschillend. Jeugdpuistjes noemen we acne vulgaris. Daarnaast zijn er nog talloze andere vormen van acne. Niet alleen jongeren kunnen last hebben van acne, maar zeker ook volwassenen.

Acnebhehandeling resultaat
Acnebehandeling resultaat
Acne behandelen

Als je bij ons binnenkomt met acne, plannen wij een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek in dat ongeveer dertig minuten duurt. Tijdens het intakegesprek nemen wij een uitgebreide vragenlijst af om de oorzaak van de acnevorming te achterhalen. Wat veel mensen niet weten is dat acne talloze onderliggende triggers kan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, verkeerd cosmeticagebruik of werkomstandigheden. Vervolgens bekijken wij de huid in de behandelruimte. Wij communiceren de bevindingen van het intakegesprek en geven aan hoeveel behandelingen wij denken dat je nodig hebt tot verbetering zichtbaar is.

Verloop acnebehandeling

De duur van een acnebehandeling verschilt per persoon. We maken tussen de behandelingen door foto’s om zo samen met jou het herstel van de huid bij te houden. In de behandelperiode houdt de huidexpert vinger aan de pols. Duidelijke en open communicatie staat bij ons hoog in het vaandel. Zo komt het vaak voor dat we tussen de behandelingen door toch even met ouders en kinderen om tafel zitten om het een en ander te bespreken. Mochten wij merken dat de huid niet zo spoedig herstelt als gehoopt of verwacht, verwijzen wij jou vlot door naar andere hulpinstanties. Te beginnen bij onze gediplomeerde huidtherapeute die eens in de drie weken aanwezig is.

Acnebehandeling resultaat
Deze foto is verkregen via de huidtherapeute met laser
Tarieven en zorgverzekering

Een acnebehandeling kost € 40,00 (30 minuten). De behandeltarieven van acne zijn bewust relatief laag om de behandelingen voor iedereen toegankelijk te maken. Omdat wij gespecialiseerd zijn in acne (Anbos), is het in vele gevallen zo dat er vanuit de zorgverzekering een bedrag openstaat. Dat wil zeggen dat je een deel van je behandelingen kan declareren bij jouw zorgverzekering. Kijk dit dus altijd even na voordat je bij ons een behandeling start.

Acnelittekens?

Wanneer je door je acneperiode heen bent, blijven er soms littekens over. Ook hier kunnen wij je mee helpen. Kijk verder bij littekens.