LITTEKENS & STRIAE

Littekens & striae: Littekens

Zijn jouw littekens een doorn in het oog of heb je er veel last van? Huidenzo kan je in veel gevallen helpen om littekens te verminderen of te laten verdwijnen. Littekens ontstaan namelijk door trauma van de huid. Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen ook een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven. De behandeling van littekens is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Een effectieve behandeling geldt voor zowel jonge als oude littekens.

Littekens & Striae
Behandeling

Wij behandelen hypertrofische en atrofische littekens. Hoe wij dit doen, ligt aan de vorm, plaats, grootte, dikte en kleur van het litteken. Zodoende gebruiken wij doorgaans de volgende technieken:

» Microdermabrasie

» Peelings

» Bindweefselmassage

» Microneedling


Afhankelijk van welke littekens je hebt kiezen wij een behandelvorm of een combinatie van behandelvormen. Als wij het idee hebben dat de littekens te gecompliceerd zijn om zelf te behandelen, sturen wij je door naar onze gediplomeerde huidtherapeute die eens in de drie weken aanwezig is in onze praktijk. Zij behandelen littekens op nieuwe, geavanceerde manieren en kunnen bij ernstige littekens meer resultaat behalen.

Littekens & striae: Striae

De huidtherapeutes behandelen bijvoorbeeld ook striae. Een veelvoorkomende, bijzondere vorm van littekenweefsel is striae. Roodpaarse strepen op plaatsen waar de huid in een korte tijd snel is opgerekt. Mogelijke oorzaken waardoor striae kan ontstaan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Bovendien zijn er verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Immers geeft het bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen. Veel voorkomende plekken zijn bijvoorbeeld billen, bovenbenen, borsten en buik.

Operatieve littekens

Operatiewonden of snijwonden (automutilatie) kunnen flinke littekens achterlaten op de huid waarbij verschillende klachten kunnen ontstaan. De huid kan bijvoorbeeld pijnlijk zijn, er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Daarnaast kunnen littekens op ongunstige plekken zitten of te strak zijn waardoor er bewegingsbeperking ontstaat. Operatie littekens of snijwondlittekens kunnen echter ook emotioneel zwaar beladen zijn. Aan de littekens kan ook een nare herinnering gebonden zitten of de littekens hebben invloed op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de persoon.

Operatie littekens ondergaan een veilige behandeling met de resultaatgerichte eMatrix methode. Al met al zal het litteken met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

Littekens van brandwonden verwijderen

Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is namelijk niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Bovendien kunnen brandwond littekens het zelfbeeld en zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Brandwond littekens kunnen tevens emotioneel zwaar beladen zijn. Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling beschikbaar. De eMatrix methode is van toepassing voor zowel de jonge als oude brandwond littekens. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwond litteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

Littekenbehandeling vergoed door de zorgverzekeraar

Littekenbehandelingen in het gelaat worden in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor moet u naar een (para)medisch praktijk gaan met kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten zoals bij Cosmetique Totale.

Voor het intakegesprek hebben onze huidtherapeuten in de sommige gevallen geen verwijsbrief nodig omdat zij direct toegankelijk zijn. Tijdens het intakegesprek kijkt de huidtherapeute voor welke behandeling jij in aanmerking komt. Vervolgens stelt zij samen met jou het behandelplan op en voert de behandelingen uit.

Kom jij in aanmerking voor vergoeding?

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In jouw zorgverzekeringspolis kun je dus zien of en in welke mate jij een behandeling vergoed krijgt.

Na de behandeling krijg jij direct de factuur opgestuurd om in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Vervolgens krijg je de vergoeding waarop je recht hebt op jouw rekening teruggestort van jouw zorgverzekeraar.