BINDWEEFSELMASSAGE

hannah S.I.R.C

Sinds oktober 2017 bieden wij de bindweefselmassage aan. Hiervoor volgden wij een opleiding bij hannah S.I.R.C., de grondlegger van de bindweefselmassage. hannah werkt namelijk vanuit de kern van een huidprobleem. Hierbij wordt een duurzaam resultaat beoogd.

hannah bindweefselmassage

hannah is een absolute voorstander van om uit de huid te halen wat nog aanwezig is. Dat wil zeggen dat de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de huidconditie eerst intensief moet verbeteren. Eén van de behandelingen hiervoor is de hannah bindweefselmassage. Deze massage vindt plaats in de dieper gelegen huiddelen, het zogenaamde onderhuidse bindweefsel. Deze massage werkt niet alleen voor de huidverbetering, want het is ook een zeer aangename en ontspannen massage.

Bindweefselmassage hannah
Bloedcirculatie optimaliseren

Ten eerste stimuleert de hannah bindweefselmassage de huiddoorbloeding. Tevens verjongt het de huidstructuur. Daarnaast zorgt het voor reductie van blokkades en als laatste verstevigt het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bovendien kan door een slechte doorbloeding o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. De hannah bindweefselmassage verbeterd ook de circulatie. Dit zorgt er tevens voor dat de huidconditie verbeterd. Al met al bereikt de massage de volgende effecten:

» Verbetering van de huidconditie;
» Stimulatie van de huiddoorbloeding;
» Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen;
» Verbetering van de opnamen van werkstoffen;
» Versteviging en nieuwe aanmaak bindweefsel;
» Bevordering van de celdeling;
» Verbetering van de huidstructuur en huidteint;
» Vermindering van rimpels, kraaienpootjes, littekens en
» Verbetering van de huidweerstand.

In Jip & Janneke -taal zeggen we vaak gekscherend, we maken de middelste huidlaag gecontroleerd kapot, zodat je huid het signaal krijgt dat hij snel moet herstellen om zichzelf weer te beschermen. Vergelijk het met sporten. Door spieren eerst kapot te maken, kun je ze laten groeien.

Geen ingrijpende operaties nodig!

De Bindweefselmassage is toe te passen bij diverse indicaties. Bijvoorbeeld een vale en vermoeide huid, acne, littekenvorming, om huidveroudering te vertragen en bij diverse vormen van huiddefecten. De werkzaamheid en effectiviteit van de hannah producten wordt bovendien verhoogd wanneer de massage in kuurverband wordt toegepast. Starten met eenmaal per week een bindweefselmassage gedurende een aantal weken, zal het resultaat aanzienlijk verbeteren en versnellen. Als gevolg van de hannah bindweefselmassage en Rimpel Reductie Therapie worden ingrijpende operaties vaak overbodig of langdurig uitgesteld.