Littekens & Striae - Huidenzo Doesburg

Littekens & Striae

 

Littekens & Striae

Zijn jouw littekens & striae een doorn in het oog of heb je er veel last van? Lees dan hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Littekens & Striae: Littekens

Zijn jouw littekens een doorn in het oog of heb je er veel last van? Huidenzo kan je in veel gevallen helpen om littekens te verminderen of te laten verdwijnen. Littekens ontstaan namelijk door trauma van de huid. Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen ook een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven. De behandeling van littekens is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Een effectieve behandeling geldt voor zowel jonge als oude littekens.

Behandeling

Wij behandelen hypertrofische en atrofische littekens. Hoe wij dit doen, ligt aan de vorm, plaats, grootte, dikte en kleur van het litteken. Zodoende gebruiken wij doorgaans de volgende technieken:

Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces en worden er bovendien minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Zo kan de huid een doffe tint krijgen en er kunnen fijne lijntjes ontstaan. Een microdermabrasiebehandeling zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidconditie. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat de afbraak van dode huidcellen versnelt en dat de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd.

Toepassingen van microdermabrasie

Microdermabrasie kan ingezet worden bij de volgende huidaandoeningen/condities:

• futloze, droge en ruwe huid
• pigmentvlekken (niet hormonaal)
• zonbeschadigde huid
• vette huid
• acne-littekens
• fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
• verstopte, vergrote poriën
• littekens
• rokershuid


Behandeling

De huid wordt door middel van 100% zuivere microkristallen afgeschaafd. De microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens direct weer afgezogen. Ook kan het microdermabrasie-apparaat worden ingesteld op verschillende standen en aangepast worden aan wat de huid aan kan. De huid wordt gladder, er ontstaan minder verstoppingen, de huid doorbloedt beter en er wordt in beperkte mate collageen aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht.

Echter kan de huid na de behandeling wat gevoelig aanvoelen, is de huid rood en kunnen er soms kleine rode strepen aanwezig zijn. Na 24 uur is de roodheid weg en kan het zijn dat de huid licht gaat vervellen.

Wij hebben al prachtige resultaten met microdermabrasiekuren geboekt. Zeker een aanrader!

Peelings werken prachtig op een doffe huid, pigmentvlekken, acne, littekens, dehydratatie en grove poriën. Een peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in versnelt tempo afschilfert. De celaanmaak wordt daardoor extreem aan het werk gezet, waardoor er een nieuwe gladde huid ontstaat. Er bestaan verschillende soorten peelings die werken op verschillende lagen in de huid. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever deze werkt.

Overigens zit in al onze behandelingen standaard een peeling verwerkt om de huid een tijdelijke oppepper te geven. Mocht je meer resultaat willen, adviseren wij een huidverbeteringskuur waarbij je een paar weken achter elkaar o.a. peelings ondergaat.

Sinds oktober 2017 bieden wij de bindweefselmassage aan. De opleiding hiervoor volgden we bij hannah S.I.R.C.: de grondlegger van de bindweefselmassage. Bij hannah wordt gewerkt vanuit de kern van een huidprobleem, waarbij een duurzaam resultaat wordt beoogd.

hannah Bindweefselmassage

hannah is er een absolute voorstander van om uit de huid te halen wat nog potentieel aanwezig is. Dat wil zeggen dat de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de huidconditie eerst intensief worden verbeterd. Eén van de methodes hiervoor is de hannah Bindweefselmassage. Deze massage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering. Deze massage werkt niet alleen huidverbeterend, maar het is ook een zeer aangename en ontspannen massage!Bloedcirculatie optimaliseren

De hannah Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de hannah Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

• Verbetering van de huidconditie
• Stimulatie van de huiddoorbloeding
• Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
• Verbetering van de opname van werkstoffen
• Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
• Bevordering van de celdeling
• Verbetering van de huidstructuur en huidteint
• Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
• Verbetering van de huidweerstandGeen ingrijpende operaties nodig!

De Bindweefselmassage is toe te passen bij diverse indicaties, zoals een vale en vermoeide huid, acne, littekenvorming, om huidveroudering te vertragen en bij diverse vormen van huiddefecten. Door de massage in kuurverband toe te passen, wordt de werkzaamheid verhoogd en de effectiviteit van de hannah producten bovendien vergroot. Starten met eenmaal per week een bindweefselmassage gedurende een aantal weken, zal het resultaat aanzienlijk verbeteren en versnellen. Dankzij de hannah Bindweefselmassage en Rimpel Reductie Therapie worden ingrijpende operaties vaak overbodig of in ieder geval langdurig uitgesteld!

Als wij het idee hebben dat de littekens te gecompliceerd zijn om zelf te behandelen, sturen wij je door naar onze gediplomeerde huidtherapeute die eens in de drie weken aanwezig is in onze praktijk. Zij behandelen littekens op nieuwe, geavanceerde manieren en kunnen bij ernstige littekens meer resultaat behalen.

Littekens & Striae: Striae

De huidtherapeutes behandelen bijvoorbeeld ook striae. Een veelvoorkomende, bijzondere vorm van littekenweefsel is striae. Roodpaarse strepen op plaatsen waar de huid in een korte tijd snel is opgerekt. Mogelijke oorzaken waardoor striae kan ontstaan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Bovendien zijn er verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix is een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Immers geeft het bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen. Veel voorkomende plekken zijn bijvoorbeeld billen, bovenbenen, borsten en buik.

Operatieve littekens

Operatiewonden of snijwonden (automutilatie) kunnen flinke littekens achterlaten op de huid waarbij verschillende klachten kunnen ontstaan. De huid kan bijvoorbeeld pijnlijk zijn, er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Daarnaast kunnen littekens op ongunstige plekken zitten of te strak zijn waardoor er bewegingsbeperking ontstaat. Operatie littekens of snijwondlittekens kunnen echter ook emotioneel zwaar beladen zijn. Aan de littekens kan ook een nare herinnering gebonden zitten of de littekens hebben invloed op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de persoon.

Operatie littekens ondergaan een veilige behandeling met de resultaatgerichte eMatrix methode. Al met al zal het litteken met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

Littekens van brandwonden verwijderen

Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is namelijk niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Bovendien kunnen brandwond littekens het zelfbeeld en zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Brandwond littekens kunnen tevens emotioneel zwaar beladen zijn. Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling beschikbaar. De eMatrix methode is van toepassing voor zowel de jonge als oude brandwond littekens. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwond litteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

Littekenbehandeling vergoed door de zorgverzekeraar

Littekenbehandelingen in het gelaat worden in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor moet u naar een (para)medisch praktijk gaan met kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten zoals bij Cosmetique Totale.

Voor het intakegesprek hebben onze huidtherapeuten in de sommige gevallen geen verwijsbrief nodig omdat zij direct toegankelijk zijn. Tijdens het intakegesprek kijkt de huidtherapeute voor welke behandeling jij in aanmerking komt. Vervolgens stelt zij samen met jou het behandelplan op en voert de behandelingen uit.

Kom jij in aanmerking voor vergoeding?

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In jouw zorgverzekeringspolis kun je dus zien of en in welke mate jij een behandeling vergoed krijgt.

Na de behandeling krijg jij direct de factuur opgestuurd om in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Vervolgens krijg je de vergoeding waarop je recht hebt op jouw rekening teruggestort van jouw zorgverzekeraar.