Eczeem - Huidenzo Doesburg

Eczeem

 

Eczeem


Atopisch of constitutioneel eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de huid chronisch ontstoken is. Vanwege de erfelijke aanleg wordt het ook wel constitutioneel eczeem genoemd. Omdat eczeem erfelijk in aanleg aanwezig is, kan eczeem niet verholpen worden. Wel kunnen we bij Huidenzo de eczeemhuid stabiliseren.

Eczeem behandeling
Eczeem is zeer moeilijk te behandelen. Artsen schrijven doorgaans corticosteroïden voor om de reactie van het immuunsysteem te onderdrukken. Corticosteroïden werken doorgaans prima op eczeem. Een groot nadeel hiervan is echter wel dat de huid op de langere termijn dun wordt. De barrièrefunctie van de huid, die al compleet verstoord is, verslechtert. Hierdoor is de huid steeds minder in staat is om zichzelf te herstellen en naar de ‘chronische fase’ over te gaan.

Wij hebben de afgelopen tijd veel experimenten gedaan met eczeem en merken dat wij een acute atopische eczeemhuid kunnen ondersteunen in herstel. Hierdoor gaat de aangedane huid sneller over naar de chronische fase én blijft deze langer in de chronische fase.

Intakegesprek
Natuurlijk kunnen we niet zeggen dat we eczeem op kunnen lossen en helaas kunnen we ook niet garanderen dat wij chronische fases langer kunnen laten duren. Echter hebben we al meerdere successen behaald, dus is het zeker de moeite waard om eens langs te komen voor een vrijblijvend intakegesprek.